Werken bij Be Smart

Studiecentrum Be Smart zoekt regelmatig studenten met een exact- of talenknobbel en een pittige werkhouding. Ook niet-studenten met een HBO of academisch niveau (bijvoorbeeld oud-docenten) en met de juiste instelling en inzet zijn zeker ook welkom om iets te laten horen.

Over welke eigenschappen moet ik beschikken om huiswerkbegeleiding/bijles te geven aan middelbare scholieren?

Hier volgen een aantal belangrijke eigenschappen voor een studiebegeleider:

  • Geduld: een leerling heeft niet voor niets bijles. Vaak wordt pas voor betaalde bijles gekozen als leerlingen er in het regulier onderwijs niet uitkomen. Ga er vanuit dat resultaten dus niet vanzelf komen.
  • Inlevingsvermogen: een middelbare scholier houdt zich met hele andere zaken bezig dan een volwassene. Probeer je te verplaatsen in de wereld van de scholier zonder dat dit te geforceerd overkomt. De scholier zal dan ook eerder dingen van je aannemen.
  • Kennis van zaken: weet waar je over praat, investeer in jouw eigen kennis van een vak, leerstrategieën, leer- en gedragsproblemen, de gang van zaken op school enz. Op deze manier kom je professioneel over en is de kans op langdurige samenwerking en goede referenties groot.
  • Incasseringsvermogen: een leerling is niet altijd blij met extra verplichtingen in de "vrije tijd." Ook zullen tegenvallende resultaten, ondanks al uw inspanningen, wel eens resulteren in vervelende opmerkingen.
  • Flexibiliteit: je moet snel kunnen switchen van werkwijze als iets niet blijkt te werken, er andere problemen opdoemen of andere vragen worden gesteld door ouders of leerling. Ook zul je merken dat je flexibel moet zijn in jouw (werk)tijden. Periodes rond examens kunnen heel druk zijn terwijl het begin van een schooljaar vaak erg rustig is.