Studiekeuzebegeleiding

Wilt u er zeker van zijn dat uw kind straks een studie kiest die echt bij hem of haar past? Twijfelt uw kind over welke richting hij of zij straks op wil gaan en wilt u er zeker van zijn dat uw kind de juiste keuzes maakt? Be Smart kan daarbij helpen.

Studiekeuzebegeleiding is iets heel persoonlijks. De een weet al jarenlang wat hij of zij wil gaan studeren en heeft totaal geen hulp nodig of heeft voldoende aan de begeleiding van de decanen op de middelbare school. De ander twijfelt en is gebaat bij persoonlijke studiekeuzecoaching om wat structuur in het keuzeproces te brengen. Feit blijft dat nog steeds 30% een verkeerde studiekeuze maakt. Dit is erg zonde en onnodig. Nu een verkeerde keuze ook steeds meer financiële gevolgen voor de student heeft, is het nog belangrijker om de juiste studiekeuze  te  maken. Besteedt hier dus voldoende aandacht aan en zorg dat uw zoon of dochter in één keer de juiste studie kiest. Het maken van de juiste keuze draagt bij aan meer studiesucces en geluk.

Be Smart werkt samen met een professionele studiekeuze coach die samen met de aankomende student op zoek gaat naar een ieders passie en talenten. De vragen ‘Wie ben ik’, ‘Wat kan ik’ en ‘Wat wil ik’ staan centraal tijdens het traject. Vervolgens worden de inzichten gekoppeld aan de verschillende studies met als resultaat een studie (richting) keuze.