Ik leer leren

Training Ik leer leren  

Leren is niet alleen maar oefenen van de lesstof, maar zoveel meer. Tijdens de 'Ik leer leren' training leert uw kind HOE hij kan leren, WAT hij moet weten om gemakkelijk te kunnen leren en WAAROM leren best leuk kan zijn. Door deze training krijgt uw kind grip op zijn huiswerk en gaat het leren handiger en sneller zodat er meer tijd overblijft voor sport, hobby's en andere dingen. Uiteindelijk hoeft u als ouder dan minder te controleren en te pushen wat de sfeer in huis beslist ten goede komt!

Effectiever leren met plezier en zelfvertrouwen

De Ik leer leren training is een speciaal ontwikkeld programma voor kinderen vanaf groep 7/8 die ze helpt te ontdekken hoe ze zelf het beste, makkelijker en slimmer leren. De training richt zich op alle processen die nodig zijn om te kunnen leren zoals; concentratie, motivatie, faalangst, plannen en organiseren, huiswerk maken, inzicht in je eigen meest effectieve manier van leren. Daarmee is deze training uniek in zijn soort. Welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en goed in je vel zitten blijken minstens zo belangrijk te zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen.

Voor wie is de training geschikt?

Voor kinderen die nog op de basisschool zitten, is de training een mooie voorbereiding om te leren omgaan met allerlei verschillende facetten van het leren in het hier en nu en voor de toekomst.

Als brugklastraining is de ‘Ik leer leren’ training een echte aanrader. Kinderen leren omgaan met nieuwe vakken, leren plannen en organiseren, leren hoe huiswerk te maken, leren omgaan met tijd en krijgen inzicht in hun eigen effectiefste manier van leren.

Voor pubers en jongeren die al gevorderd zijn in het voortgezet onderwijs, maar vastlopen, kan de training ‘ik leer leren’ een goede keus zijn om het leerproces weer op de rails te krijgen.

Hoe ziet de training eruit?

De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Ieder trainingsonderdeel werken we met uitdagende werkvormen waardoor de kinderen op verschillende manieren worden geprikkeld. Denken, voelen, doen en zoveel mogelijk zintuigen gebruiken om te leren, dat is de uitdaging.

Deze training is vooral een doe en activiteiten training waarin het werkboek de weg wijst en als naslagwerk steeds weer gebruikt kan worden.

Wat leer je van de Ik leer leren training:

 • Bedenken wat je wilt leren
 • Leren plannen en organiseren van je huiswerk
 • Leren op een handige manier informatie te onthouden en reproduceren
 • Leren hoe je je gemakkelijker kunt concentreren
 • Waarom en hoe je kunt leren
 • Wat je nodig hebt om leren leuk te vinden
 • Inzicht krijgen in waarom het tot dusver niet lukte om te leren
 • Manieren om faalangst te overwinnen
 • Luisteren naar anderen en ontdekken hoe je verschillend kunt omgaan met leren
 • Heel, heel veel tips, trucs, oefeningen en onderzoeken

Er zijn twee manieren om de training te volgen:

 1. een groepstraining van 3 tot max. 6 kinderen. Hiervoor geldt een vastgestelde prijs voor 5 bijeenkomsten van € 150,– exclusief het werkboek van € 32,50.
 2. een individueel coachingstraject. Hiervoor geldt de prijs voor 5 bijeenkomsten van € 200,00 excl. het werkboek van €32,50.

  

 

Training ‘Presenteren kun je leren!’

Presenteren kun je lerenTegenwoordig wordt van kinderen verwacht dat zij een presentatie (kunnen) geven. Vaak breekt het klamme zweet hen uit, want nog nooit is hen verteld hoe dat moet. Elke keer weer weten ze met hun handen geen raad en zijn ze (faal)angstig voor de presentatie.

Be Smart traint leerlingen in het voortgezet onderwijs en basisschoolonderwijs in het presenteren voor groepen. Communicatie is enorm belangrijk voor deze scholieren. Daar zijn ze dan ook heel bedreven in. Toch blijft het ‘live’ vertellen van hun verhaal voor een groep spannend en eng. Daarin wordt ook steeds meer van de scholieren verwacht: van spreekbeurten en boekbesprekingen tot presentaties van projecten. Handig dus als ze daarin goede begeleiding krijgen.

In interactieve workshops leren scholieren spreken en presenteren voor een groep. Met praktische tips, maar vooral ook door veel met elkaar te oefenen, leren zij de basis van het presenteren. Alle vragen komen aan bod: Hoe sta je stevig? Waar laat je je handen? Hoe zorg je ervoor dat iedereen jou goed kan verstaan? En hoe houd je jouw verhaal boeiend, van begin tot eind? De workshop duurt gemiddeld 2 uur.