Bijles / Studiebegeleiding

Bijles

Het kan gebeuren dat uw kind een bepaald vak lastig vindt of achter is geraakt met de leerstof en daardoor meer individuele uitleg nodig heeft.

Ondersteuning is maatwerk; iedere leerling heeft immers een specifieke hulpvraag. Op basis van wensen, eisen en voorkeuren kunnen wij doorgaans op zeer korte termijn een bijlesgever aanbieden. (op locatie of online)

Bijles bij Be Smart biedt uw kind via één-op-één-begeleiding precies de aandacht die nodig is om de lesstof beter onder de knie te krijgen. Uw kind krijgt tijdens de bijlessen de kans om in zijn eigen tempo de stof onder de knie te krijgen, vragen te stellen en dieper in te gaan op specifieke problemen met het vak. Be Smart werkt samen met studenten van onder andere de Rijksuniversiteit uit Groningen en de Hanze Hogeschool. Onze bijlesdocenten zijn erg goed in hun vak en kunnen de stof helder en duidelijk uitleggen. Na elke bijles volgt een terugkoppeling van de bijlesdocent.

Studiebegeleiding 1-op-1

Soms hebben kinderen net een andere aanpak nodig als het gaat om schoolwerk. Misschien willen ze het huiswerk en het leerwerk liever individueel doorspreken met een begeleider. Studiebegeleiding 1-op-1 is een intensieve en effectieve vorm van huiswerkbegeleiding waarbij uw kind met al het huiswerk individueel wordt begeleid.

Bijles strippenkaart

De strippenkaart bestaat uit 5 of 10 bijlesuren en kan voor één of meerdere vakken worden ingezet. De strippenkaart is flexibel inzetbaar voor verschillende vakken.

Hoe zien bijlessen bij Be Smart er uit?

Aan het begin van elke bijles wordt besproken waar de leerling tegenaan loopt en wat het doel van de bijles is. Aan het eind van de bijles bekijken de begeleider en de leerling of er een nieuwe les ingepland wordt en wat er dan aan bod komt.

Om goed aan te kunnen sluiten op de hulpvraag is het belangrijk dat de leerstof (bijvoorbeeld het hoofdstuk dat de leerling lastig vindt) al voor de bijles bij de bijlesbegeleider aanwezig is. Zo kan de begeleider zich goed voorbereiden en oefenmateriaal verzamelen.