Over Be Smart

Studiecentrum Be Smart

Kwaliteit en persoonlijke aandacht zijn de belangrijkste kernwaarden van Be Smart.  We zijn een instituut met een breed pakket aan studiebegeleidingsdiensten voor alle niveaus en alle leerjaren. Studiecentrum Be Smart werkt samen met professionele begeleiders en met enthousiaste en deskundige studenten die dicht bij de belevingswereld van de leerlingen staan. Alle studiebegeleiders van Be Smart werken vanuit de overtuiging dat studiebegeleiding moet aansluiten op het individuele kind en zijn leerbehoeftes. Ook hebben alle studiebegeleiders een intern opleidingsprogramma gevolgd voor snel & efficiënt leren en begeleiding aan kinderen. Wij begeleiden en motiveren de leerlingen om uiteindelijk zelfstandig hun schoolresultaten te verbeteren.

Voorstellen Astrid Dijk

Astrid DijkMijn naam is Astrid Dijk en ik ben eigenaar van studiecentrum Be Smart. Afgelopen 15 jaar ben ik werkzaam geweest als bedrijfstrainer op het gebied van persoonlijke vaardigheden. In deze tijd heb ik diverse cursussen op het gebied van didactiek gevolgd en mij als trainer gespecialiseerd op de thema’s communicatie, sales en klantgerichtheid. Na een periode van circa 12 jaar in loondienst gewerkt te hebben, ben ik in 2015 gestart met mijn eigen trainingsbureau ‘Skillz Trainingen’.  Het eerste jaar heb ik vooral volwassenen begeleid op het gebied van persoonlijke vaardigheden met training en coaching. Het afgelopen jaar heb ik echter een sterke verjongingsslag gekregen in de doelgroepen van mijn trainingen en heb ik steeds vaker coachingstrajecten gedaan voor studenten en jong volwassenen. Zo heb ik onder andere ontdekt hoe leuk en inspirerend het is om jong volwassenen te begeleiden en te coachen in hun (school) loopbaan.

Gecertificeerd Ik Leer Leren trainerGaandeweg in mijn loopbaan als trainer is de behoefte ontstaan om meer te weten over hoe leerprocessen bij mensen werken. Daarom ben ik in 2015 gestart met ‘Opleidingskunde’. In 2017 heb ik vervolgens de stap gemaakt naar leerondersteuning voor kinderen en pubers en ben ik gecertificeerd ‘ik leer leren’ trainer. 

Sinds ik zelf moeder ben van 3 kinderen, weet ik dat zelfstandig leren niet voor alle kinderen altijd vanzelfsprekend is. In mijn omgeving zie ik steeds vaker jongeren die tegen allerlei problemen aanlopen op zowel leergebied, maar ook op sociaal-emotioneel vlak. Daarnaast merk ik dat leren en huiswerk maken in veel gezinnen veel stress oplevert. Voor deze kinderen en ouders wil ik iets betekenen.

Voorstellen Daphne Bruins

Daphne BruinsMijn naam is Daphne Bruins en mede-eigenaar van Studiecentrum Be Smart.

Ik ben opgeleid tot bibliothecaris/documentalist en heb jarenlange ervaring als documentalist, (eind)redacteur, regisseur, management assistent en huiswerkbegeleider. De afgelopen jaren heb ik een aantal middelbare scholieren begeleid met hun huiswerk en hen geholpen toetsen voor te bereiden. Dit ontstond vanuit een vraag van vrienden die zelf onvoldoende grip kregen op de schoolresultaten van hun zoon/dochter. Het geeft mij enorm veel voldoening wanneer de kinderen en ook de ouders mij het vertrouwen geven hen te mogen begeleiden. Mijn kracht ligt voornamelijk in het leren plannen, structureren en op een positieve manier motiveren van tieners

Met groot enthousiasme ga ik vanuit de filosofie van Be Smart de uitdaging aan uw zoon/dochter naar goede schoolresultaten te begeleiden. Naast Be Smart werk ik als freelance regisseur voor RTV Drenthe.