Examenstress? Kom naar EXAMENFIT 10 DAAGSE bij Be Smart

za 10/03/2018 - 20:42
Examenvoorbereiding in een rustige omgeving

Hoe ga jij ontspannen je examens in? Allereerst door op tijd te beginnen. De examenperiode is vaak een spannende tijd. Wij zijn van mening dat een deel van de spanning weggenomen kan worden door het maken van een goede planning. Maar de  voorbereiding op het eindexamen is geen gemakkelijke taak. Hoe plan je aandacht voor elk vak in, met de geringe tijd die je hebt? En hoe zorg je ervoor dat jij je niet laat afleiden door allerlei andere bezigheden zoals multimedia? In de spannende periode voor het eindexamen kun je alle hulp gebruiken.

 

De Examenfit 10 daagse betekent dat leerlingen gedurende 10 middagen in een rustige prikkelarme omgeving werken aan de voorbereiding van de schoolexamens. Ook krijgen ze tijdens de eindexamenbegeleiding advies ten aanzien van hun studie-indeling en studietempo. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is een gestructureerde planning. De kosten voor 10 dagen examenbegeleiding bedragen EUR 250,-. 

 

Meld je je aan voor de examenbegeleiding dan kun je zelf inplannen op welke middagen je graag wilt komen. In onze studieruimte aan de Paltz 21 in Beilen kun je in alle rust werken. Onze begeleiders helpen je op weg als je vastloopt met een vak of als je planning onverhoopt een rommeltje is geworden.

 

Voorafgaand aan de examenbegeleiding volg je een workshop een examenplanning maken, zodat je een georganiseerde start maakt met leren.  Een goed begin is het halve werk. Deze workshop is kosteloos voor leerlingen die deelnemen aan de examenbegeleiding en uiteraard ook kosteloos voor alle leerlingen die reeds deelnemen aan huiswerkbegeleiding. Voor leerlingen die geen examenbegeleiding volgen, kost een losse workshop EUR 15,00. 

 

Na de workshop gaan de leerlingen naar huis met een planning voor een groot gedeelte van de examenperiode en met voldoende vaardigheden om de examenplanning thuis verder zelf aan te vullen en bij te stellen als dat nodig is. Tijdens de workshop gebruiken we examenbundels als inhoudelijke leidraad. Het is dan ook gewenst dat de deelnemende leerlingen over examenbundels van de meest relevante vakken beschikken.

Dat hoeven natuurlijk niet de meest recente bundels te zijn.  Kijk eens op marktplaats of bol.com bij de tweedehandse examenbundels, maar let altijd op of wijzigingen in de examenstof de bundel niet ongeschikt maken.

 

De workshop wordt dit jaar gehouden op maandagavond 16 april (2017) van 19.00u – 20.30 uur